Valikko
 Etusivu
 Säännöt
 Yhteystiedot
 Kisajollaprojekti
 Tulokset
 Kuvia 2007
 Kuvia 2008
 Kuvia 2009
 Kuvia 2010
 Kuvia 2011
 Kuvia 2012
 Kuvia 2013
 Kuvia 2014
 Kuvia 2015
 Kuvia 2016
 Kuvia 2017
Päivälaskuri
Linkit
 
Näin rakennamme virallisen kisajollan:

Näin esimerkin omaisesti aloitimme yhden tulevan kilpailijan kanssa jollaprojektin, jotta kaikki aiheesta kiinnostuneet voisivat melkeinpä reaaliajassa seurata kuinka vähän aikaa ja aktiviteettia hyvän kisajollan rakentaminen vaatii. Näitä sivuja päivitetään samalla kuin jollan rakentaminen edistyy. Sivuille laitetaan projektikuvia, mietteitä rakentamisesta ja rakentamiseen liittyviä vinkkejä ja neuvoja, jotta sen oman jollan rakentaminen olisi mahdollisimman helppoa.


Mikon kisajollaprojekti

Aloimme valmistaa Mikon kisajollaa 5.5.2007. Perinteisesti vene nimetään vaimon mukaan, mutta tälle projektille valikoitui sattumalta työnimeksi Psyko(-)paatti.

Jollan teko alkoi materiaalihankinnoilla. Kempeleläisessä rautakaupassa ei ollut sopivaa vaneria myynnissä. Koko projekti oli vaarassa kaatua, mutta Mikko hokasi nurkassa sopivia vanereita. Myyjä kertoi niiden olevan vanerilevynippujen suojavanereita (=sekundaa), sanoi että ”viekää, ovat roskiin menossa”.

Allekirjoittaneelle oli jäänyt edellisen jollan rakentamisesta valmiit jigipuut ja muitakin tykötarpeita, joten jolla rakennus aloitettiin Limingassa. Rakennusjuomaksi valikoitui olut ja hienostuneen makuinen tanskalainen akvaviitti Fisherman.Ensimmäisen illan hengentuotteina jollan osat saatiin sahattua ja jolla pääpiirteittäin kasaan. Kokkapuun kiinnitimme ruuveilla, muuten runko kasattiin nippusiteillä ja sikafleksillä. Rakentaessamme totesimme, että vaneri on sen verran paskaa, että jolla on parasta kuiduttaa ulkopuolelta kokonaan. Vanerijolla projekti muuttui siis lasikuitu-vanerijollaksi. Lopetimme ensimmäisen päivän työt neljän tunnin ankaran raadannan jälkeen. Myös Fisherman loppui.


Jatkoin jollan rakentamista 13.5.2007 (Äitienpäivänä). Mikko ei tullut tällä kertaa mukaan, se oli ollut viikon Kiinassa ja vaimo (siis se jonka mukaan Psykopaattia ei ole nimetty) oli vahvasti sitä mieltä, että Mikon ei ole syytä osallistua rakennustyöhön. Kuidutin pohjan saumoja sisäpuolelta ja poistin nippusidekiinnityksiä… jolla ei levinnyt.Rakennustyö jatkui 21.5. 2007. Laminoimme Mikon kanssa jollan  sisäpuolen saumat loppuun. Ilma oli sen verran viileä, että laminaatin kuivuminen otti aikaa ja jouduimme keskeyttämään projektin.

Seuraava rakennusilta oli 23.5.2007. Sisäpuolen laminointi oli kuivunut ja nyt oli vuorossa pohjan hionta. Pohjassa oli ylimääräistä sen verran, että ”hionta” suoritettiin kuviosahalla ja sähköhöylällä. No lopputuloshan se ratkaisee. Pohjan muotoilun lisäksi rakensimme sisäpuolen tukirakenteen ja kiinnitimme sen (Sika-/ruuvikiinnitys). Tähän mennessä jollaan tekoon on kulunut tehokasta työaikaa noin kahdeksan tuntia ja jolla on jo varsin pitkällä. Olen joutunut rakentamaan jollaa jo kolme kertaa selvin päin, mitä nyt hartsista saa vähän viboja. Tällä menolla psyyke hajoaa…30.5.2007 ei tapahtunut mitään jollan rakentamiseen liittyvää. Olimme ylioppilasjuhlissa Punkaharjulla. Muuten oli kyllä hauskaa. Kuvassa Nana (siis se vaimo jonka mukaan psykopaattia ei ole nimetty.10.6.2007. Olin viikonlopun Hossassa kalastelin ja ryyppäsin, tosin kalastelu jäi vähemmälle. Mikko oli ahkerana jollan kimpussa, kun palasin sunnuntaina Oulun seudulle. Jollan pohja oli kuidutettu. Huomatkaa ammattimaiset varusteet…17.6.2007. Mikko jatkoi jollan työstämistä.. Nyt oli kuidutukset tehty ja reunalistat sekä perälauta liimattu.21-24.6.2007 JUHANNUS. Jolla ei edennyt ollenkaan. Seikkailimme Mikon kanssa Kuhmossa ja Mikko onnistui tallentamaan herkän hetkeni Karhun kanssa…28.6.2007 Mikolta tuli multimediaa.. Jolla on valmis. Itse lähden perjantaiaamuna Norjaan ja kun palaan, niin kisat ovat lähellä. Kisahuumaa nousee jo..... Jyrki Oikarinen
© FC Hossa 2016 - All rights reserved ! - Layout by HemiPlace.com
 
Sponsorit


Mainostilaa vuokrataan
Haluatko mainostaa yritystäsi? Ota yhteyttä!